https://vimeo.com/313136818

Доброволци изграждат общоевропейскагражданска кампания, за да убедят повече хора да бъдат част от инициативата за европейските избори и да насърчат възможно най-много хора да гласуват.

Онлайн платформата https://www.thistimeimvoting.bg/ беше пусната наскоро от Европейския парламент на 24 езика. Тя подкрепя десетки хиляди доброволци във всички държави членки, които са се записали и са се ангажирали да убеждават и другите да гласуват на европейските избори на 23-26 май 2019 г.


Thistimeimvoting.bg е непартийна общност, посветена на повишаването на демократичното съзнание: "не е достатъчно да се надяваме на по-добро бъдеще: този път всички ние трябва да поемем отговорност, за да може то да се осъществи".

Парламентът започна процеса през юни, като се обърна с молба към европейците не само да гласуват, но също да разпространят посланието и да мобилизират своите семейства, приятели, съседи и общности да направят същото.


#тозипътщегласувам


Те използват социалните медии и организират събития, за да популяризират своята кампания в полза на европейската демокрация. Те обединяват хората, обсъждат важни за тях въпроси и гледат към бъдещето на Европа, като знаят, че то ще бъде оформено от резултатите от европейските избори.Събития близо до ВасЗапознайте се с най-активните доброволци близо до Вас. Всички предстоящи събития са посочени на картата, която е създадена и актуализирана от thistimeimvoting.bg

 

Първата среща на живо с доброволците от платформата thistimeimvoting.bg в България се проведе в София на 9 октомври 2018 г.Медиите, които проявяват интерес към платформата „Този път ще гласувам“, работата на доброволците, и/или искат да разкажат за събитията, организирани в рамките на платформата, могат да се свържат с:

 

Таня Чунтова
„Връзки с обществеността“ в Бюрото на Европейския парламент в София
+359 878 85 35 47(GSM)
tanya.chuntova@europarl.europa.eu

 

http://www.europarl.europa.eu/news/bg/press-room/elections-press-kit/2/tozi-pt-shche-ghlasuvam

back to top