https://vimeo.com/313136818

Frivillige over hele Europa er i gang med at opbygge en fælleseuropæisk græsrodskampagne, der skal få flere til at engagere sig i EU-valget og få så mange som muligt til at stemme.

Hjemmesiden dennegangstemmerjeg.eu er for nylig blevet lanceret på 24 sprog (thistimeimvoting.eu på engelsk). Den støtter op om de titusindvis af frivillige i alle EU’s medlemslande, som har skrevet sig op og lovet at give deres besyv med for at få folk hen til stemmeurnerne ved EU-valget den 23.-26. maj 2019.

Dennegangstemmerjeg.eu er et upartisk fælleskab, der har til formål at fremme det demokratiske engagement: ”Denne gang er det ikke nok bare at håbe på en bedre fremtid: Denne gang bliver vi alle nødt til at tage ansvar for den.”

Kampagne drevet af folk selv

Parlamentet kickstartede kampagnen i juni. Denne gang beder vi ikke kun europæerne om at stemme, men også om at sprede budskabet og mobilisere familie, venner, naboer og bekendte til at gøre det samme.

#dennegangstemmerjeg

De frivillige benytter sig af sociale medier og organiserer events for at gøre opmærksom på deres kampagne til støtte for europæisk demokrati. De får folk til at mødes, tager emner, som betyder noget for dem, op til diskussion, og har blikket rettet mod Europas fremtid i bevidstheden om, at fremtiden vil blive formet af resultatet af EU-valget.

Events nær dig

Du kan møde de aktive frivillige tæt på, hvor du bor. Alle kommende arrangementer er plottet ind på et europakort på dennegangstemmerjeg.eu, som bliver opdateret løbende.

Du kan finde en oversigt over #dennegangstemmerjeg-events i Danmark her.

back to top