https://vimeo.com/313136818

Volonteri grade paneuropsku i grass root kampanju kako bi što više ljudi uključili i ohrabrili na sudjelovanje na nadolazećim europskim izborima.

Europski parlament nedavno je pokrenuo platformu ovajputglasam.eu na 24 jezika. Platforma je već okupila desetke tisuća volontera u svim državama članicama, koji su se besplatno prijavili i obvezali uvjeriti ljude da izađu i daju svoj glas na europskim izborima u razdoblju od 23. do 26. svibnja 2019. godine.

 

Ovajputglasam.eu je nestranačka platforma i zajednica posvećena podizanju demokratske svijesti: "Nije dovoljno nadati se boljoj budućnosti: ovaj put svatko od nas mora preuzeti odgovornost, jer kad svi glasuju, svi pobjeđuju".

Parlament je projekt pokrenuo u lipnju tražeći Europljane ne samo da glasuju, nego da šire riječ i mobiliziraju svoje obitelji, prijatelje, susjede i zajednice da učine isto.

 

#ovajputglasam

 

Volonteri i aktivisti koriste kanale društvenih mreža i organiziraju događanja kako bi promovirali svoju kampanju za europsku demokraciju. Okupljaju ljude, raspravljaju o pitanjima koja su im važna i gledaju na budućnost Europe - znajući da će biti oblikovana rezultatom europskih izbora.

 

Događaji u vašoj blizini

 

Upoznajte najangažiranije volontere u vašoj blizini. Svi nadolazeći događaji navedeni su na ponuđenoj karti dostupnoj na ovajputglasam.eu koja se redovito ažurira.

 

Kliknite ovdje za detalje o događajima koji se održavaju u Hrvatskoj.

 

http://www.europarl.europa.eu/news/hr/press-room/elections-press-kit/2/ovaj-put-glasam

back to top