https://vimeo.com/313136818

Vrijwilligers bouwen aan een pan-Europese grassroots-campagne om meer mensen bij de Europese verkiezingen te betrekken en op die manier zoveel mogelijk mensen aan te moedigen om te stemmen.

Het platform thistimeimvoting.eu is door het Europees Parlement gelanceerd in 24 talen. Het ondersteunt tienduizenden vrijwilligers in alle lidstaten die zich hebben aangemeld en zich in te zetten om anderen te overhalen te stemmen bij de Europese verkiezingen op 23-26 mei 2019.

Thistimeimvoting.eu is een onpartijdige gemeenschap die zich inzet om het democratisch bewustzijn te vergroten: "Gewoon hopen op een betere toekomst volstaat niet: deze keer moet ieder van ons er ook verantwoordelijkheid voor nemen."

Het Parlement heeft het proces in juni 2018 in gang gezet door de Europeanen te vragen om niet enkel te gaan stemmen, maar om hun families, vrienden, buren en gemeenschap te mobiliseren om dat ook te doen.

Ze maken gebruik van sociale media en organiseren evenementen om hun campagne voor de Europese democratie te promoten. Ze brengen mensen bij elkaar, bespreken onderwerpen die voor hen van belang zijn en kijken naar de toekomst van Europa, in de wetenschap dat de uitkomst van de Europese verkiezingen bepalend zal zijn voor de toekomst van Europa.

Evenementen in jouw buurt

Maak kennis met de meest actieve vrijwilligers in jouw buurt. Alle aankomende evenementen staan op een kaart (kaart Nederland / kaart België) die door thistimeimvoting.eu wordt verstrekt en bijgewerkt.

back to top