https://vimeo.com/313136818

Vapaaehtoiset järjestävät Euroopan laajuista ruohonjuuritason kampanjaa lisätäkseen keskustelua EU-vaaleista ja rohkaistakseen mahdollisimman monia äänestämään.

   
 

Euroopan parlamentti on julkaissut tälläkertaaäänestän.eu -verkkosivun 24 kielellä. Sivusto tukee kaikissa EU-maissa kymmeniä tuhansia vapaaehtoisia, jotka ovat sitoutuneet rohkaisemaan ihmisiä äänestämään EU-vaaleissa 26. toukokuuta 2019.

Tälläkertaaäänestän.eu on puolueeton yhteisö, jonka tavoite on lisätä yleistä tietoisuutta demokratiasta: ”Ei ole riittävää toivoa parempaa tulevaisuutta: tällä kertaa jokaisen meistä täytyy ottaa myös vastuu tulevaisuudesta.”

Ihmisten johtama kampanja

Vapaaehtoiset kertovat, miksi äänestäminen EU-vaaleissa on tärkeää heille. 
   
 
00:43 
Miksi äänestämme tällä kertaa?

Euroopan parlamentti käynnisti kesäkuussa kampanjan, jonka tavoitteena ei ole pelkästään innostaa eurooppalaisia äänestämään EU-vaaleissa, vaan pyytää heitä myös levittämään sanaa vaaleista sekä innostaa perheensä, kaverinsa, naapurinsa ja omat yhteisönsä mukaan.

#tälläkertaaäänestän

Vapaaehtoiset käyttävät sosiaalisen median kanavia ja järjestävät tapahtumia edistääkseen kampanjaa eurooppalaisesta demokratiasta. He tuovat ihmisiä yhteen, keskustelevat itselleen tärkeistä aiheista ja Euroopan tulevaisuudesta.

Tapahtumat lähistölläsi

Voit tavata aktiivisimmat vapaaehtoiset lähelläsi. Kaikki tulevat tapahtumat on listattu tällä sivustolla.

Suomessa #tälläkertaaäänestän -kampanjaan on rekisteröitynyt yli 600 tukijaa. Myös kokoontumisia on jo alettu järjestää.

Parlamentin Suomen-toimisto järjesti perjantaina 19.10. käynnistystapahtuman nuorten EU-supervuoteen 2019. Paikalla oli parikymmentä nuorta, jotka pääsivät keskustelemaan meppien Anneli Jäätteenmäen ja Nils Torvaldsin sekä suomalaisten kansalaisjärjestöjen edustajien kanssa. He ideoivat uusia tapoja nostaa suomalaisnuorille tärkeitä EU-aiheita, kuten ilmastonmuutosta ja maahanmuuttoa, laajemmin julkiseen keskusteluun ja esimerkiksi koulujen opetussisältöihin. Myös pääkaupunkiseudun paikallislehtien edustajia oli kutsuttu tapahtumaan.

Kampanja on esillä seuraavissa paikallistapahtumissa jo marraskuussa ja jatkuu koko kevään 2019.

#tälläkertaaäänestän -kampanjan yhteyshenkilöt Suomessa

Hannariikka Nieminen
Tiedottaja, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto
puh. +358 (0)9 622 04 514, +358 (0)400 429 149
hannariikka.nieminen@europarl.europa.eu


Reeta Niemonen
Tiedottaja, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto
puh. +358 (0)9 622 04532
reeta.niemonen@europarl.europa.eu

back to top